Kilencedrész szedése

2009. 06. 10. - rudolfherceg

Nagy napra virradtunk itt Herceghalomon. Ez lesz a kilenced kivetésének napja. Valamiből fizetni kell a költségeket, elvégre ez az én birtokom vagy mi? Mátol mindenki odaadja a megtermelt javainak kilencedét és el van intézve. Ha mindenki fizeti a kilencedet csodát teszek Herceghalomon. Olyan tervekkel birok, amire az állami is leesik mindenkinek. Argentinaból jöttem és ott a futbal meg a tangó körül forog minden. tangot botlábammal nem tudok táncolni, viszont amióta eszemet tudom Boca drukkoló vagyok. Visszahozom a magyar futbol dicsőségét itt Halomon. Lesz itt nekünk Messink, Maradonánk, Kempesünk. Elhozom Cesar Luis Menottit és a világ csak nézni fog. Megépitek egy hatalmas futbol stadiumot. Játszik még itt a Boca Juniors a Halomiakkal, csak azt nem tudom miért nem válaszolt még a president az ujabb levelünkre.

Kilencedszedés

 

Majd elfelejtettem... dédelgetek álmot. Megcsinálom ide az igazi central europai Disney-t. Ugye elállt a szavuk? Nem tétlenkedem. Szent ez a föld és csodák várnak rája. Apropó. ide Verón-t a halmi védelembe. Nem a birtok védelmébe, mielőtt még megzuditanának levelekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rudolfherceg.blog.hu/api/trackback/id/tr351153050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

duma08 2009.06.10. 09:56:59

Rudi, téged nagyon el fognak tángálni, van egy olyan érzésem! Még jó, hogy a kilenced csak vicc. Mert akinek ennyi pénze van, annak nem kell holmi középkori kilencedvagymiaszösz.... :)) Gyere már, szállj le a magas lóról, ha nem megy egyedül szívesen segítek! :))))

apafej_ 2009.06.10. 12:12:20

Allitolagos Rudolf herceg, Ha esetleg nem tunt volna fel a feudalizmus mar nehany evszazada nem divik legalabbis itt Europaban
Herceg leven biztos tanult ember vagy ezt tudod te is csak az itteni lakosokat nezed hulyenek/bohocnak vagy siman le.
Szamomra rendkivul zavaro ennyi suletlenseget olvasni a lakohelyememel kapcsolatban. Mit szolnal hozza ha valaki hasonlo stilusban az allitolagos csaladi birtokodon odahaza ilyen szinvonalon nekiallna arcoskodni? Meg ha vicc is az egesz eleg szanalmas. Ha ennyi energiad van gyere inkabb a kertembe kapalni fuvet nyirni, vagy ha mar tenni akarsz a telepulesert szedj szemetet, irts parlagfuvet. Ellenszolgaltatast meg csak munkaert varj. Ebreszto!

bbandi 2009.06.10. 13:40:20

Rudolf, a kilenced az valójában tizedrész, csak az egyházi adót hívták tizednek, így ez a kilenced nevet kapta. Kérdezd meg Tivadart, biztosan tudja.

Nanette (törölt) 2009.06.10. 16:32:56

Na, ha annak a megtermelt javaknak a kilencedét akarja rudi, amit az állambácsi még meghagy a népségnek, akkor abból nem fog csodát csinálni Halomon. :))))
Apafej, Te meg ne húzd fel magad ennyire, vagy neked nem tetszik a zsellérsors? :))))) Én is mondtam már Rudinak, hogy demokrácia, meg minden, de nem érti.

Ha meg tudod, hogy vicc, és zavar, hogy ennyi sületlenséget olvasol a lakhelyeddel kapcsolatban, akkor tudok neked egy jó megoldást: NE OLVASD! :)))) Minthogy nyilvánvalóan nem lesz autonóm hercegség a városodban, igazán szükségtelen ezen bosszankodni! :)

sárkányszív (törölt) 2009.06.10. 17:09:02

Ugye ez csak vicc? csípjen meg valaki,jó modorom vissza fog.

sárkányszív (törölt) 2009.06.10. 17:16:12

Valaki mondja meg ,ugye ez csak egy vicc,csak az lehet ,már csak az Ottó hiányzik akinek a családja a bőrünket le nyúzta ,majd ő is követeli a trónt?

akos _ hadik 2009.06.10. 20:45:53

Los Rudi!
Király vagy:)

Egy éjszaki isten kalapáccsal 2009.06.10. 21:37:19

Kezdesz rossz hangot megütni hercegem :) oszt ne lepődj meg, ha valaki visszaüt. Magyarországon nem illik újabb adókról beszélni, ha népszerű akarsz lenni, villants továbbra is arról, hogy te mit adsz Herceghalomnak hidroglóbuszon és az első éjszakai jógán kívül.

Jegkoko 2009.06.10. 21:39:37

Amugy az vicces, hogy ez a rudi gyerek még egy kommentet se írt a bejegyzésekhez.Legalább próbálná elhitetni hogy ez az egész valódi, mert igy még mindig ordít róla, hogy mekkora kamu

estebano 2009.06.10. 21:40:22

Ha nem akarják maguktól fizetni, akkor ki kell adni bérbe a kilenced szedést. Mondjuk az Adod Haver az Eberhard Hercegnek - röviden: APEH rendőrségnek!

Nanette (törölt) 2009.06.11. 14:24:35

Lehet, hogy nem ír kommenteket, de azér' figyel rá, miket írunk mi itten. Pár napja pl. nehezményeztem, hogy mindig ugyanabban a szürke öltönyben fényképezkedik, erre tessék, itt van smaragdzöld teniszpólóban, akkurátusan betűrve a gatyába, és még egy remek övvel is megtámogatta az adószedő szerkót. A fehér tornacipő ugyan nem látszik, de nem lepne meg, ha az lenne rajta! :))

A mérgelődőknek: tanuljunk meg nevetni!!! Kezdjük magunkkkal, és ha már magunkon jóízűen, hosszan tudunk kacagni, akkor menjünk fel idétlen blogokra, és nevessünk azon! :)))))

Egy éjszaki isten kalapáccsal 2009.06.11. 22:32:42

Nanette, azért benned is egy pedagógus veszett el :) ne jelentkezz mégse szobalánynak.

Nanette (törölt) 2009.06.13. 11:44:05

@Egy éjszaki isten kalapáccsal: Két pedagógus szülővel ne csodálkozz. :))) De esetleg a leendő Frau Erbeheimnél lennék társalkodónő. Mi több, minthogy építész vagyok, megtervezhetném a hercegi kastélyt. :))))
süti beállítások módosítása