Rudolf herceg ajánlásával

2009. 06. 17. - rudolfherceg

Eljött az ideje, hogy a sok találgatás után fény derüljön a titokra, ki is Rudolf herceg, és mi célból állt a nagyközönség elé. A találgatók többnyire jó irányban keresgélték az igazságot: Rudolf „hazatérésének” és herceghalmi ténykedésének egyedüli célja az volt, hogy minél többen megismerjék ezt a csodálatos települést (ennyiben valóban nevezhetjük település-marketingnek a kampányt) és ha megismerték és megszerették a helyet, talán szívesen oda is költöznének... a Vitalis Lakóparkba.

Vitalis Lakópark Rudolf herceg ajánlásával

De Rudolf barátai, hívei (és talán elmondhatjuk néhányukról: „rajongói”) sem maradanak sokáig hercegük nélkül...

Új idök jönnek el

2009. 06. 14. - rudolfherceg

Barátaim! Herceghalomiak!

Azért jöttem ide, hogy felvirágozzam Herceghalmot és ami nekem járt volna az én népemtől azt megkaphassam.
Az uradalomban vannak privilegiumok, amik megilletnek.

Mostantól új idők jönnek, meglássátok!

Nem sikerül első éjszaka joga

2009. 06. 13. - rudolfherceg

Jolét, gazdagodás

2009. 06. 12. - rudolfherceg

Kilencedeket beszedve látom, nem mindenki adott bele megtermeléséből, de azt hiszem, biztosan nem voltak mind otthon. Sebaja, következő hónapokban majd adnak bele ők is. Szépen megszokják, és rá fognak ébredezni, hogy a halomi hercegségnek adott kicsi termelésadó jobb lesz nekik, mint most a sok adóféleség, amit Magyar Államnak fizetik. Tivadar mondja, az jócskán többre jön ki, mint az én kilencedszedésem része.

Álmomat, az adóparadisot megcsinálom népem számára. Boldogság lesz minden Herceghalmi házban, jólét és gazdagodás. Amit kifundaltam, megcselekszem, esküszöm arra.

 

riport

 

Fantastico

2009. 06. 11. - rudolfherceg

 

Ezek a halomiak aranyos népek. Megértették, hogy itt én vagyok az úr és ha nekem jó, akkor nekik is jó és jó gazdájuk leszek. Mosolygós boldog arcokat akarok látni a herceghalomi birtokom minden centimeteren.

A kilenced terményeket figyelve meg kell jegyeznem, hogy csodás gyümölcsök teremnek ezen a földön. Ez a föld - ez az Erbeheim föld olyan minőségű, hogy még Argentinában sincs hasonló.( na jó...mind a kettő fantastico föld)

Kilencedrész szedése

2009. 06. 10. - rudolfherceg

Nagy napra virradtunk itt Herceghalomon. Ez lesz a kilenced kivetésének napja. Valamiből fizetni kell a költségeket, elvégre ez az én birtokom vagy mi? Mátol mindenki odaadja a megtermelt javainak kilencedét és el van intézve. Ha mindenki fizeti a kilencedet csodát teszek Herceghalomon. Olyan tervekkel birok, amire az állami is leesik mindenkinek. Argentinaból jöttem és ott a futbal meg a tangó körül forog minden. tangot botlábammal nem tudok táncolni, viszont amióta eszemet tudom Boca drukkoló vagyok. Visszahozom a magyar futbol dicsőségét itt Halomon. Lesz itt nekünk Messink, Maradonánk, Kempesünk. Elhozom Cesar Luis Menottit és a világ csak nézni fog. Megépitek egy hatalmas futbol stadiumot. Játszik még itt a Boca Juniors a Halomiakkal, csak azt nem tudom miért nem válaszolt még a president az ujabb levelünkre.

Kilencedszedés

 

Majd elfelejtettem... dédelgetek álmot. Megcsinálom ide az igazi central europai Disney-t. Ugye elállt a szavuk? Nem tétlenkedem. Szent ez a föld és csodák várnak rája. Apropó. ide Verón-t a halmi védelembe. Nem a birtok védelmébe, mielőtt még megzuditanának levelekkel.

Kastélyom helyett iskola van

2009. 06. 09. - rudolfherceg

 

Elhatarozásom nem változik, de nem akarnék gyerekek szamára problemo tanitás közben. Kicsit varni tudok, de csaladi lakhejemnek vissza kell állani eredetijébe mihamarabb!

Kastélyom akarok

2009. 06. 08. - rudolfherceg

Ujra itt és egyre több harcolásom van. Ma kitaláltam hova épitem ujra fel az Erbeheim haciendát. Régi dokumentumok közt megtaláltam hol állt az őseim kastéja. Vagy kastélya. Félix nagypapi, aki anyanyelvén beszélt velem kicsigyerek koromtól tanitotta meg magyart. Minden könyvet elolvastam, de hiába olvastam Aranyembert és Egri Csillagokat sokszor keverem mikor Jé és mikor ly. Sok Benedek Elek mesét is olvastam. Ezeken nőttem föl.

De hol is jártam? Igen. A Dokumentumok megmutatták hol állt a kastély. Elmentem oda is és egy csodaiskola áll sajnos a helyén, vagyis a birtokomon. Emlékszem egy mondásra ami talán erre való. A kecske is megmarad a káposzta is jollakó. Az Iskola helyén fog állni én otthonom és az iskolát felépitem éppen ilyennek kétszáz méterrel távolra. Tivadar, már intézkedik és mindenki jol jár.

Találtam sok sok photografiat a régi kasteljunkról. Voltak itt bálok, zenés estek. Mesélte nagypapi, hogy egyszer maga Horthy Miklós is járt nálunk. Csodaszép épület volt és most hogy megláttam megkönnyezte a szemem. Azt találtam ki, hogyha újra csináltatom kastéljt és az iskolát is felépitem miért nem lehetne itt egy univesity is. Ezt hivnák Erbeheim Egyetemnek. Még jól is hallatszik. Talán maga az egyetem egyszer a kasteljba menne és igy örökké emlékeznének Erbeheimekre. Őseim is fontosnak tartották a tanitást. Argentinában és Chileben tanultam én is. Szóval ha meglesz az Erbeheim Egyetem akkor én valami hasonló nivós otthont csinálok.

Tervek..édes dedelgetett álmok ...

Adó paradiso

2009. 06. 07. - rudolfherceg

Milyen jó, hogy ez a Tivadar precis ember. Az herceségségem területének egy részét keresztezi a viennai M1es út és ha keresztezi, akkor ennek arányos részét kötelesek nekem kifizetni a diját. Ebből a beszedett pénzből is az én herceségemet gazdagitanám, hogy mindenki javára váljék az.

Lebeszéltek a Visa kérésről, bár teljesen nem tettem erről le. Sok bevételt akarok és az ittenieknek igazi adóparadisot csinálni.

Soksok teendöm

2009. 06. 06. - rudolfherceg

Óriás hydroglobo

2009. 06. 05. - rudolfherceg

Láttam valamit, ami meginditotta a fantáziámat. Hydroglobo Herceghalomon. Nem csak egy hydroglobito, hanem nagy épitmény. Én ha kikiáltottam a hercegséget ezt a magasságot duplájára emelem. Látni fogják talán még a Budapestről is. Statikailag embereim megoldják ezt a feladatot. Ezek az emberek akik közt van seizmologus is földmozgasos területeken ismerik és az Andesban csináltak stabil épitményeket.

Miguel és a joféle palinka

2009. 06. 04. - rudolfherceg

Tegnap érdekes dolog történt velem. Éppen a toborzás volt, amikor megkostoltam a herceglalmi pálinkát.Ez nem csak egy egyszerű Pálinka volt, hanem egy olyan ital, amitől Argentinában egy igazi gaucho is arólkódul. Szenzácios ital volt, az már egyszer bizonyos. Leg merészebb álmaimba sem hittem volna, hogy a herceghalmiak ilyen palinkat csinálnak. Csinálok ide halmi pálinkagyárt és kiszállitom Argentinába.
Miguel, tudják a cameras filmfelvételező nem mindig csinálta ezt amit most. Ő apám private lógondozója volt és ezenkivül az otthoni italbeszállitója is volt.

Ennek is természetesen története van, mint egész Erbeheim dinasztiának. Miguel mamájának apukája - Perbáli Károly, Karesz, vagyis Carlos még Magyarországon a két háború közt szeszfőzdéket üzelemtetett. Miguel mamája folytatta amit Karesz elkezdett, majd jött 56 és a család előszön Sao Paoloban, majd Mendozában telepedett le. Itt nem tudta folytatni a szeszfőzést, inkább a magyarok közt próbálta a szerencséjét. Megismerte a mi családunkat és kapott is munkát. Károly lánya, Miguel mamája Irma csodás asszony volt, amig el nem vitte egy kigyómarás. Namármost ez az Irma és az én apám szemet vetettek egyszer kétszer egymásra. Meg is született a kis Miguel. Mindig éreztem, hogy több ez a Miguel, mint lovász. Papám ugy szereti mint a sajátját. Ezért is lett ő a cameramanom.

Persze ő nem herceg mint én.

Hatarörség toborzása

2009. 06. 03. - rudolfherceg

Délelőtt Tivadarral kijelöltük a hercegség határát. Nem mondom, jó nagy az Erbeheim birtok.
Hazafelé máris elképzeltem magamban miket fogok tenni az én uradalmamban. Mindenelőtt felveszek embereket, hogy ők végezzék a határőrséget. Nyolc erős ember megvédi mindazt ami az enyém. Most nézem csak, hogy mennyi gond van egy ilyen visszafoglalással.

 

Nem tántorodom! Autonóm hercegséget csinalok!

2009. 06. 02. - rudolfherceg

Tegnapon érkezett egy levél, miszerint jogosan nincs hercegi jussom és nem adnak vissza semmit. Na én ebbe bele nem nyugszom. Nekem egy hatosági ember nem fogja megváltoztatni azt, amit a király anno családomnak adott. Azt csak az Úristen veheti el tőlem, vagy maga a király, aki ma már nincsen.

Jól felidegesitettem magam, ugy hogy demonstracios sétat teszek az én Herceghalomomon. Meglátják ezek a hatóságiak kivel packáznak. Már Edmundo Jose, Józsi nagybácsikám is megmondta: Egy Erbeheimmel csak egy másik Erbeheim merjen ellentmondani. Nem is hiszik ezek kivel állnak szemközött.

Nem tántoritó semmi engem. Még az sem állit, ha a hatóságok vagy maga a president negativ nyilatkozást csinál. Tegnap érkezett levél Budáról, hogy a kárpotlás az előző évtizedben lezajlott és minden egyéb a helyi hatóságokra tartozik. Erre mondaná Felix nagypapi: Rokafokta sukkat.

Nembaj. Majd nagyot néznek!
 

Falu szépe

2009. 06. 01. - rudolfherceg

 

Teszem ide video kisfilm, amiben látni lehet szép leányzó. Sajnos nem akart szobalánynak szegödni, de lehet későbben áll majd a kötélnek, ahogy nagypapi szokott gyakran mondani. „Nők szeszélyesek, de nem veszélyesek” emlegette sokat. Remélem Felix papi most sem téved, és ez a szépség elszegőd majd kastelyomnak szobalány lenni. 

Falu szépe megbabonált

2009. 05. 31. - rudolfherceg

Ma amikor megpihentünk Tivadarral Herceghalom gyönyörű parkjában egy olyan szép lányt láttam, hogy a Jujuy tartományi szépségversenyen zsüriként sem láttam szebbet, pedig az argentin senoriták szépek, mint a déli félteke összes csillaga. Ez a lány megbabonált, de most nem terelheti el a figyelmem a komoly ügyeimtől.

Most jut eszembe, a személyzetet az új otthonomba még fel sem vettem.

Argentinából mégsem hozhatom el donna Clarat. Nem is jönne ide a világ másik végére, de az haciendán maradtak el sem engednék.Pedig az a marhasült, amit donna Clara csinál olyat senki nem tud. Itt Hercegahalmon kell megtalálnom. Feltétel, hogy jól forgassa a fakanalat és minden munkát a házon belül megcsináljon. Ha Emmi néni a konyhában főzne és egy szép magyar lányka szolgálna ki mindenben.
Oyeee!!!

Már 3 napja elment Solyom presidentnek a levél, de még nem jött felelet. Nagyon izgatott vagyok. Tivadar nem ad reményt, de ő pessimist.

Én falum, én hercegségem

2009. 05. 30. - rudolfherceg

 

Micsoda felemelő érzés itt sétálni embereim között. Csak velük együtt leszek képes megcsinálni a nagy dolgokat. Nagy fejszét vágtam bele a fákba. Életem meghatározó ügyeit kezdem itt e parányi szegletének a földnek.

Gondterhes órák és veritékhullatás ez lesz részem ha meg akarom valósitani saját és őseim álmát. Szerencsére Isten adott erőt. Látom az emberek arcán amikor találkoznak velem, milyen positivan tekintenek a dolgok felé. Idejöttem és adok népemnek boldogulást. Mindig ragyogó arcot látni!

Családomról

2009. 05. 29. - rudolfherceg

Mi régi hercegi család vagyunk. Nagyapám még Magyarországon élt, majd a háboru után az államositástól elvándorolt dél amerikába, ahol én is születtem.
Nagypapim sokat mesélt hazájáról és mindig azt álmodta, hogy egyszer a hercegi uradalmát én irányitom. Őt az ur 3 éve vette kegyei közé.

Megtaláltam otthon Tivadarral sok családi dokumentumot. Tivadar a család hűséges titkára és az én private tanácsadóm is. Róla illendő tudni, hogy rengeteg dolgot tanultam őtőle és benne ugy bizom , mint magamban. Tivadar akkor is ott állt az Erbeheimek mellett, amikor a legnehezebb időszakot élte meg a familia.
 A falklandi háború miatt Tivadart is be akarták sorolni, de a családunk nem akarta, igy maradt velünk. Ezt nem is győzi meghálálni. Nem volt kérdés a velemjövetelése.

Régi iratok szólnak arról, hogy Erbeheimek birtokai az államositásig Herceghalmon voltak és ha ott voltak, akkor azok ott is vannak.
Elolvastam minden idevonatkozót és most a jussomért vagyok itt. A kommunizmus után ugy olvastam volt kárpótolás, de Erbeheimek ebből nem részesültek. Ez egyébként sérelmesnek találom.

Szervusz Magyarország, szeretett óhaza!

2009. 05. 28. - rudolfherceg

Szervusz Magyarország! Kebelemre Herceghalom!
Rudolph herceg hazatért hozzád!

Soha nem irtam ilyen blogot, remélem jól indultam neki. Tivadar azt mondta, ha el óhajtom érni célokat blog is kell.

Naszóval a teljes nevem Erbeheim Somoskay Rudolph Miksa. Az Argentin Mendoza városától 80 km keletre születtem, nem túl messze az Andestol.

Mi Erbeheimek régi hercegi család vagyunk. Nagyapám még Magyarországon élt, majd a háboru után az államositástól elvándorolt dél amerikába, ahol én is születtem.

Rudolph Erbeheim, vagyis én egypár napja szüleim hazájába érkeztem. Egy álom akar valóságra változni. Idejöttem most Europába Magyarországra Tivadarral és a cameraman Miguellel és csak nézem milyen szép kis országuk lett a kommunizmus után. A város cetrumában van a hotelszobám. Kis sétával elérkezek a River Duna partjára. Annyi szépet hallottam róla és a hidakról, de a látvány ami szemeim elé kerül mindennél csodásabb. Most már azt is tudom mi ichlette meg Johann Strauss-t, amikor a kék dunárol komponált muzsikát. Mostanra hosszabbak a nappalok és ezt kihasználva megnéztem a Várt, a ligetet, sétáltam a Váci úton, és az Adrási úton is mentem.

Van amit nem tudok megérteni. Mitől hivják a hegyeket hegyeknek. Ezek Argentinában dombnak is kicsik. Megtaláltam lexikonban, a János hegy csak olyan 500 meters, Az Andesban tizszer nagyobban vannak, hóval a tetején.
Ellatogattam a magyart ország házához és nagyon Monumentális épitmény. Mindenről hallottam már amit láttam, de hallott a valóságot nem tudja felérni. Néha kiesett könny is a szememből a magyar multra rágondolva.

 

 

Pár évvel ezelőtt úri becsület szavamat adtam, nagyapámnak, hogy amit a halálos ágyán kért azt megteszem.

Holnap elmegyek végre és megnézem mi maradt abból ami a mienk volt. Van egy álmom, van egy tervem. Vissza állitom a régi hercegséget. Tivadarral már ki is találtuk kikkel fogunk beszélni. Onnan fentről Félix nagypapi segit bennünket. Istenem! hogy örülne ha látná, hogy az emelgetett gesztenyést fogjuk látni!

Államelnöknek ir Tivadar egy levelet, amiben kéri a Laszló Sólyom presidentet adjon időpontot minékünk. Polgármesterrel is kapcsolatfelvételt csinálunk, mert számitunk segitségére. Apropo Tivadar... Tivadar a család hűséges titkára és az én private tanácsadóm is.